Бесплатна достава преко 3000 динара
Додатних 5% на 3 или више књига
Претрага
Close this search box.

Богиња језика – Олга Луковић Пјановић

Оригинална цена је била: 891 рсд.Тренутна цена је: 802 рсд.

5% на 3 или више књига

Аутор: Драгослава Копривица

Ако је српски језик чудо – а јесте, Олга Луковић-Пјановић, богиња језика која се њим бавила, чудо је од научнице. За њу наука није била неозбиљна игра. У њеној науци нема погодбених реченица.

Била је и чудо као седмогодишња девојчица која напамет рецитује педесет строфа. Чудо од девојчета из Драгачева, најбољег ђака чачанске Гимназије. Чудо од класичног филолога, зналца осам живих светских језика и четири мртва – санскритског, етрурског, старо-грчког и старо-латинског. Сорбонски доктор.

На Сорбони је одбранила докторат „Појам правде код Есхила и Софокла“. Реч правда на грчком се каже „Дика“. У ствари, то је српска реч, која је потпуно усмерила научницу на истраживање историје Срба и српског језика.

Докторирала је на Сорбони код чувеног професора етимологије, Пјера Шантрена. И он је капитулирао пред овом витешком Србињанком. Иако језуита и лукави Латин, записао је својом руком на Олгином докторату „ДИКЕ“ ове речи: „Госпођо, ја се са Вама не слажем, али Вам дајем титулу доктора филологије, јер сте је заслужили.“

Бесплатна достава на рачун преко 3000 динара

О производу:

Број страна: 166

Година издања: 2021.

Писмо: Ћирилица

Повез: Мек

Формат: 21цм

ISBN: 9788684371906