Бесплатна достава преко 3000 динара
Додатних 5% на 3 или више књига
Претрага
Close this search box.

Србица – историја писмености дароване човечанству

Original price was: 3.300 рсд.Current price is: 2.970 рсд.

5% на 3 или више књига

Аутори: Јован И. Деретић и Драгољуб П. Антић

Обједињавањем обимне студије „Србица – историја писмености“ и додатне мале студије „Српско писмо дар човечанству“, ова књига представља дефинитивно заокружену студија порекла и развоја писмености настале у оквирима прве европске цивилизације и европског пранарода, чије су суштинске карактеристике у континуитету очуване код данашњих Срба.

Студија је рађена током неколико година паралелно са обимним студијама древне историје, тако да су се поједине фазе истраживања узајамно преплитале, у зависности од новопронађених података и чињеница укључених у студије, при чему су се отварали значајно јаснији погледи на неке историјске периоде и неке просторе, где су разматране специфичности писмености. Писменост настала у неолиту на простору Подунавља чини основ свих писмености забележених у предантичко и античко доба, а њен континуитет се јасно прати кроз континуитет прве европске цивилизације, у чијим оквирима је настала. Српске карактеристике ове цивилизације се јасно прате кроз развој писмености и постоји јасан континуитет писмености до данашње ћирилице.

Изложени аргументи затварају прецизну и практично необориву целину, а велики број истраживача историје писмености у свету указује на исправност закључака у овој студији.

Бесплатна достава на рачун преко 3000 динара

Број страна: 576

Година издања: 2023.

Писмо: Ћирилица

Повез: Тврд

Формат: 25цм

ISBN: 9788684371869